9.11.10

man-tager-vad-man-haver-otto

Fick en receptförfrågan på det här Så här går det till att göra gottaste skåpmaten: man tager en liten näve hackad lök och lägger i kastrull med olivolja, värmer på, i med ngr nävar avorioris, värm tills allt blivit lite genomskinligt och akta så det inte bränns. Därefter börjar man spä med VARM buljong (görs lättast med hett vatten och en skvätt fond av valfri sort eller med tärning) har man en skvätt vitt vin, tjoffa i den oxå, rör och låt koka in och fortsätt så tills man fått en fin risotto, den ska va såsig med och riset ska va lite al dente, smaka. krydda med salt, peppar och nåt italienskt, typ basilika. i med ngr nävar riven parmesan och ngr klickar smör, koka inte mer då blir osten seg. Bacon och sparris eller harry kuvert eller annat gott läggs i panna, brassa på. servera. njut. om man ser till att ha grönsaker och parmesan i frysen och ris i skafferiet kan man leva på det hela vintern. fruktansvärt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar